hr

Priča započela je kao i sve bajke – u Americi 🙂 Tamo je Vladimir, polaznik poslijediplomskog studija iz povijesti, na policama dućana zdrave prehrane vidio kombuchu, piće koje ga je podsjetilo na djetinjstvo u Ukrajini i fermentirane napitke koje je tradicionalno pripremala njegova baka. Tijekom dugih dana i noći pisanja 600 stranica doktorata, počeo je eksperimentirati s pripravljanjem kombuche, te je tako tituli Dr. sc. pridružio još jednu, Dr. Scoby, nazvanu prema probiotičkoj kulturi SCOBY (symbiotic culture of bacteria and yeast), koja je osnovni sastojak kombuche. Ljubav ga je iz Amerike dovela u Hrvatsku, gdje je otvorio obrt Dr. Scoby i pokrenuo CROBUCHA KOMBUCHA, prvi hrvatski brand koji spaja kombuchu, drevni eliksir porijeklom iz Azije, s ekološki uzgojenim aromatičnim biljem i voćem s hrvatskih otoka i od malih, lokalnih proizvođača.

Kako rade?

Svaki batch kombuche se radi ručno, u malim količinama, s kvalitetnim japanskim, kineskim i indijskim čajevima i sastojcima koje dobavljaju od lokalnih proizvođača posvećenih ekološkom uzgoju kad god je to moguće.

Cilj je razvijati dugoročne i međusobno podržavajuće suradnje s malim poduzetnicima, OPG-ovcima, udrugama, kreativnim ugostiteljima i dućanima u čiji rad vjeruju. Uvijek su zainteresirani i za nove priče i nove suradnje – javite im se!

WEB STRANICA —> Klik!