hr

Pokret otoka je  skupina profesionalaca koji se zalažu za razvoj aktivnih otočnih zajednica te kao takvi koračamo prema samodostatnoj otočnoj zajednici koja razumije i artikulira svoje potrebe, informira se o prilikama i mogućnostima napredovanja te aktivno sudjeluje u odlučivanju.

Pokret je i virtualna platforma za otočane, je među ostalim zamišljena kao mjesto za stjecanje novih znanja i vještina, , razmjenu iskustava i razmišljanja  i te razvijanje i provedbu projektnih ideja u lokalnim zajednicama… 

Svjesni izazovnog razdoblja u kojem se nalazimo odlučili smo iskoristiti potencijale novih tehnologija i načina komunikacije te pripremiti niz  online edukacija i virtualnih tribina tijekom cijele 2021. godine. Na navedenim događanjima  imat ćete priliku upoznati naše stručnjake te brojne partnere i goste Pokreta otoka.  Naši će govornici s vama dijeliti znanja i iskustva iz svog područja rada, ali i ponuditi  konstruktivne prijedloge za održivi razvoj otočnih zajednica. . 

Program je osmišljen na način da mjesečno organiziramo dva događaja koji opsežno pokrivaju odabranu tematiku. Podcasti su namijenjeni široj publici za usvajanje osnovnih pojmova o temi, dok su webinari detaljniji i namijenjeni onima koji žele znati više.

Teme koje  obrađujemo vezane su za održivi razvoj otočnih zajednica, primjerice pomorsko dobro, energetika, ruralni razvoj, turizam, gospodarenje otpadom i slično.


Naslovna fotografija: unsplah.com